Salpikon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1406 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 239.3 mg
 - Draslík 1022.2 mg
 - Vláknina 1352.5 mg
 - Vitamín A 1352.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slávky odrhneme a omyjeme. Vložíme na pánev a za občasného zatřesení pánví necháme na středním plameni otevřít. Vyloupeme a dáme stranou. Omyjeme garnáty, vyloupeme a smažíme 2 minuty na pánvi s olejem a česnekem. Vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Plátek tresky pokrájíme na kousky stejných rozměrů a povaříme v páře. Očistíme chobotničky, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme. Promyjeme a povaříme 20 minut v troše osolené vody, olejem a vinným octa. Vyjmeme a nahrubo nasekáme.
 - 
                                3
Pokrájíme cibuli a vhodíme na 10 minut do mísy se studenou vodou. Nakrájíme celer a dáme do mísy s osušenou cibulí, přidáme slávky, garnáty, chobotničky a kusy tresčího masa. V jiné misce rozmícháme sůl s citrónovou šťávou a olej. Touto směsí hotový pokrm přelijeme a necháme až do podávání na studeném místě.