Polévka celerová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Celer bulvový
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 340 mg
  • Vláknina 3672.5 mg
  • Vitamín A 3672.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a polovinu uvaříme s kapkou citronové šťávy doměkka.

  • 2

    Druhou polovinu celeru podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězím a celerovým vývarem a necháme povařit.

  • 3

    Hotovou polévku ocedíme, přidáme nakrájený uvařený celer a zbytek celerového vývaru. Polévku okořeníme a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou natí.

Komentáře k receptu