Polévka celerová s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 77546 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 232.7 mg
  • Vláknina 2585.2 mg
  • Vitamín A 2585.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer nahrubo nastrouhaný osmahneme na másle. Po odpaření šťávy jej zaprášíme moukou, mírně osmahneme a zalijeme vodou nebo vývarem.

  • 2

    K celeru poté přidámě na hrubo nastrouhané brambory, osolíme a vaříme doměkka.

  • 3

    Až budě vše měkké, polévku rozmixujeme nebo prolisujeme, přivedeme opět k varu a poté zalijeme mlékem s rozkvedlaným žloutkem.

  • 4

    Polévku odstavíme.

  • 5

    Housku si nakrájíme na nudličky a osmahneme nasucho, pak pokapeme máslem.

  • 6

    Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách a opraženou houskou posypeme každou porci zvlášť.

Komentáře k receptu