Celerová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 0.3 g Muškátový květ
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 831 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 135.7 mg
  • Vláknina 2442.2 mg
  • Vitamín A 2442.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme a opláchneme, nakrájíme jej na menší kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody.

  • 3

    Uvedeme do varu a přidáme odvar z celeru. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

  • 4

    Ke konci varu přilijeme mléko, osolíme, krátce povaříme a polévku procedíme.

  • 5

    Do procezené polévky vložíme uvařený celer, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

  • 6

    Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu