Bramborové placky se sýrem feta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 29 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 660.5 mg
- Vláknina 10743.5 mg
- Vitamín A 10743.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, rozmačkáme na kaši. 
- 
                                2Přidáme nakrájenou jarní cibulku, rozdrobený sýr feta, tymián, rozšlehané vejce, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, vše dobře promícháme. Přikryjeme fólií a vložíme na hodinu do chladničky. 
- 
                                3Z těsta vyválíme kuličky o velikosti vlašského ořechu, vytvoříme silné placky, po obou stranách poprášíme moukou. 
- 
                                4Rozehřejeme olej a placky opečeme z obou stran dozlatova. Hotové placky osušíme na kuchyňských papírových utěrkách a hned podáváme ozdobené pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        