Svítek s těstovinami a rybami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Saturejka
  • 400 g Těstoviny Risone semolinové
  • 600 g Filé rybí
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 237.3 mg
  • Vláknina 4932.5 mg
  • Vitamín A 4932.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny, pak je scedíme, rozdělíme do 4 nízkých formiček o průměru 16 cm, které jsme lehce vymazali máslem, a necháme je vystydnout.

  • 2

    V pánvi osmažíme na lžíci oleje oloupaný česnek, přidáme rajčata a saturejku, špetku soli a špetku pepře a dusíme rajčata za občasného zamíchání 15 minut.

  • 3

    Pokrájíme na kusy rybí plátky a kusy ryb osmažíme v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Postupně vyklopíme formičky s těstovinami do nepřilnavé pánve s rozehřátým máslem, osmažíme je dozlatova a horké je podáváme s osmaženými rybami, rajčatovou omáčkou a na kousky roztrhanými lístky bazalky.

Komentáře k receptu