Těstoviny s olivami a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Anglická slanina
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 220 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Těstoviny Linguine
  • 20 g Ančovičky konzervované
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 39.1 mg
  • Draslík 386.3 mg
  • Vláknina 3574.8 mg
  • Vitamín A 3574.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na oleji restujeme tenká kolečka cibule, česnek a slaninu nakrájené na drobné kostičky. Mícháme, dokud cibule nezměkne. Poté vmícháme houby pokrájené na plátky, vypeckované a rozpůlené olivy a ančovičky. Směs osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme asi pět minut.

  • 2

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.

  • 3

    Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme parmazánem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu