Těstoviny s olivami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Olivy černé
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 16 ks Rajčata Cherry
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 500 l Voda pitná
  • 1.25 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 7812 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 428.9 mg
  • Vláknina 23835.2 mg
  • Vitamín A 23835.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

  • 2

    papriky podélně rozkrojíme, zbavíme je jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Rajčata opláchneme vodou a nakrájíme na čtvrtky. Olivy rozpůlíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme nudličky paprik a 4 minuty je opékáme. Potom do pánve přimícháme nakrájená rajčata a olivy, přilijeme víno a vše přibližně 5 minut vaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a dáme do mísy, kde je promícháme se směsí z pánve. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu