Rýže s ananasem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Hrozinky
  • 1 šálek Kompot ananasový
  • 1 šálek Kompot jablečný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 307.4 mg
  • Vláknina 8264.7 mg
  • Vitamín A 8264.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme horkou vodou, dáme do kastrolu a zalijeme vodou.

  • 2

    Přidáme máslo, sůl, hřebíček, citronovou kůru a opláchnuté rozinky. Vše vaříme pod pokličkou zvolna doměkka.

  • 3

    Mezitím si nakrájíme na menší kousky ananas a jablka. Ananas i jablka vidličkou vmícháme do uvařené rýže.

Komentáře k receptu