Pikantní jehněčí maso na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Jehněčí maso
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 283.2 mg
  • Vláknina 5432.7 mg
  • Vitamín A 5432.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1544.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.

  • 2

    V misce rozmícháme olivový olej, nasekané čerstvé oregano, ostrou mletou papriku, pepř a šafrán. Sušenou chilli papričku důkladně rozemneme a vmícháme do marinády. Cibuli a česnek nasekáme najemno a taktéž přimícháme.

  • 3

    Kostky masa klademe do marinády a necháme odležet v chladu 12-15 hodin.

  • 4

    Po uplynutí doby marinování maso vyjmeme a napichujeme na špízy. Grilujeme na rozehřátém grilu asi 2 minuty. V průběhu grilování potíráme maso marinádou.

  • 5

    Podáváme ihned.

Komentáře k receptu