Zapečená zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 257.1 mg
  • Vláknina 3413.8 mg
  • Vitamín A 3413.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny druhy zeleniny očistíme, cukety a rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek nasekáme.

  • 2

    Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě a scedíme.

  • 3

    Zvlášť osmahneme cukety s jedním stroužkem česneku.

  • 4

    Rajčata s druhým stroužkem česneku a cibuli s nakrájenou paprikou. Vše osolíme a opepříme.

  • 5

    Poté pokládáme jednotlivé vrstvy na sebe do pekáče, nejdříve papriku, pak cuketu, poté rajčata a nakonec fazolové lusky.

  • 6

    Smetanu rozšleháme s vejcem, půlkou nastrouhaného sýru, tymiánem, solí a pepřem. Nalijeme na zeleninu.

  • 7

    Nakonec vše posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct.

Komentáře k receptu