Zapečený lilek s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 20 g Bazalka
  • 255 g Sýr Čedar
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Lilek
  • 5 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 41.7 mg
  • Draslík 521.3 mg
  • Vláknina 11267.1 mg
  • Vitamín A 11267.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka. Posypeme solí a v cedníku necháme okapat. Opláchneme, scedíme a osušíme.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 190 °C nebo na stupeň 5.

  • 3

    Kolečka lilku smažíme na několikrát na olivovém oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Do obdélníkové zapékací mísy klademe vrstvy lilku. Nahoru dáme dostatečné množství rajčat, nakrájených na tenké plátky, nastrouhaného čedaru, čerstvě nasekaných listů bazalky a najemno nasekaný česnek. Pečeme 20-30 minut.

  • 4

    Když je lilek téměř hotový, vytáhneme mísu z trouby, posypeme nastrouhaným parmezánem a vrátíme zpět. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.

Komentáře k receptu