Zapékané kuřecí maso s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 173.7 mg
  • Draslík 1034.1 mg
  • Vláknina 5579.5 mg
  • Vitamín A 5579.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, posypeme solí a pepřem. Do máslem vymazaného pekáčku vložíme plátky pokrájených brambor kolem dokola, prostředek necháme volný. Doprostřed dáme kuřecí maso a plátky žampionů. Klobásu pokrájíme na malé kostičky a přidáme na maso a houby. Bešamelem zalijeme maso, brambory ne, ty potřeme rozšlehaným vejcem. Zapékáme ve vyhřáté troubě 20 minut.

Komentáře k receptu