Zapékané kuřecí maso s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 75.3 mg
  • Draslík 1240.1 mg
  • Vláknina 23012.2 mg
  • Vitamín A 23012.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky přepůlíme na půl a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek osolíme a necháme stranou.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 3

    Rajčata nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme, osmažíme na pánvi, přidáme cibuli a nudličky z kuřecích prsou, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou.

  • 4

    Přimícháme připravená rajčata. Chvilku podusíme.

  • 5

    Do hotové směsi přimícháme vydlabaný vnitřek lilku a strouhanku.

  • 6

    Hotovou směsí plníme půlky lilků.

  • 7

    Plněné lilky klademe do pekáče a polijeme vývarem.

  • 8

    Pečeme 60 minut, poté posypeme sýrem a pečeme dalších 5 minut.

Komentáře k receptu