Salát z uzeného halibuta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Štěrbák zahradní
  • 50 g Hořčice
  • 90 g Kopr čerstvý
  • 400 g Halibut uzený
  • 300 g Brambory
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 120 ml Ocet vinný
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1640 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1154.1 mg
  • Vláknina 15532.5 mg
  • Vitamín A 15532.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uvedených ingrediencí připravíme zálivku. Nejprve vyšleháme vinný ocet a hořčici, okořeníme solí a pepřem, vše mícháme, až se sůl rozpustí. Postupně přidáváme olej a nakonec smetanu. Z uzených ryb odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uvařené a studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurku na proužky, z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Štěrbák natrháme. Všechny ingredience s výjimkou ryb dáme do mísy, promícháme, osolíme a přelijeme vinným octem, necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Zeleninový salát promícháme s kousky ryb, vmícháme kopr, přelijeme zálivkou a necháme odležet.

Komentáře k receptu