Svíčková po stroganovsku (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Citrony
  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1236 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 380.9 mg
  • Vláknina 1338 mg
  • Vitamín A 1338 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou opláchneme a zbavíme blan. Nakrájíme ji na hrubé nudličky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a na drobno nasekanou cibuli a krátce podusíme. Přisypeme prosátou mouku, maso za stálého míchání osmahneme a mírně podlijeme vodou.

  • 3

    Potom přidáme rajčatový protlak, smetanu, citronovou šťávu a máslo. Pečlivě promícháme.

  • 4

    Nakonec směs osolíme, krátce podusíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu