Vepřové řízky s čerstvými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 500 g Vepřová kýta
  • 150 g Houby čerstvé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 629.1 mg
  • Vláknina 2898.5 mg
  • Vitamín A 2898.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi na části oleje. Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené houby, osolíme, opepříme a okmínujeme. Chvíli vše podusíme.

  • 2

    Opečené řízky položíme na obdélníky alobalu, poklademe je podušenými houbami a alobal dobře uzavřeme.

  • 3

    Pokrm pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě 25-30 minut.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu