Pstruh na ryzlinku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 200 g Šalotka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 350 ml Víno bílé
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 1147.5 mg
  • Vláknina 662.5 mg
  • Vitamín A 662.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 143.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 210 °C. Šalotky nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 20 g másla. Poté jimi vyložíme pekáč. Očištěné a osušené ryby položíme do pekáčku, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. V troubě pečeme 25 minut. Z upečených ryb opatrně odstraníme kůží a položíme je na předehřátý podnos.

  • 2

    Šťávu propasírujeme přes síto a vlijeme do kastrůlku. Při vysoké teplotě prudce redukujeme, poté přilijeme smetanu a pomalu přivedeme k varu. Přidáme po kouscích máslo a omáčku dobře vymícháme a přelijeme přes ryby.

Komentáře k receptu