Těstoviny s krevetami a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Rigatoni
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Artyčoky
  • 2 ks Šalotka
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3063 kcal
  • Sacharidy 254 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 3300 mg
  • Bílkoviny 727 g
  • Uhlovodany 164 g
  • Cholesterol 3162 mg
  • Draslík 4022.3 mg
  • Vláknina 113589 mg
  • Vitamín A 113589 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme artyčoky. Do větší mísy nalijeme studenou vodu a zamícháme do ní citronovou šťávu. Artyčoky zbavíme stonku a tuhých listů. Poté ho rozkrojíme, odstraníme střed a artyčoky nakrájíme na 0,5 cm plátky. Ihned je vkládáme do vody, aby nezměnily barvu.

  • 2

    V hlubší silnostěnné pánvi na 5 lžících oleje na mírném plameni restujeme osušené artyčoky spolu s drobně pokrájeným česnekem, šalotkami, nasekanou mátou a petrželovou natí. Za stálého míchání smažíme do změknutí, tedy zhruba 10 minut.

  • 3

    V mezičase v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a necháme na teple.

  • 4

    V rendlíku na másle restujeme rozpůlené krevety, dokud nezmění barvu. Poté je dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Těstoviny vsypeme na mísu, vmícháme zbylý olej, těstoviny poklademe krevetami, směsí s artyčoky, řádně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu