Terina s modrým sýrem, mascarpone a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Mascarpone
  • 375 g Sýr Gorgonzola
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Meruňky sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3117 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 156 g
  • Sodík 5770 mg
  • Bílkoviny 120 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 677.8 mg
  • Draslík 1171.8 mg
  • Vláknina 22707 mg
  • Vitamín A 22707 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    150g mascarpone rozmačkáme, přidáme pokrájené ořechy, sekané meruňky, pepř a med. Zvlášť smícháme plísňový sýr na kostky se zbytkem mascarpone, tak aby kostky zůstaly co nejvíc v celku. Chlebíčkovou formu vyložíme folií, necháme přečnívat.

  • 2

    Třetinu sýrové směsi rozetřeme na dno formy, na ní dáme ořechovou směs a na ni zbytek sýrové směsi. Urovnáme a zakryjeme folií. Necháme v lednici minimálně hodinu.

  • 3

    Před podáváním vyklopíme a sejmeme folii. Krájíme na plátky.

Komentáře k receptu