Sedlina z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 96955 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 183.3 mg
  • Draslík 165.3 mg
  • Vláknina 999.5 mg
  • Vitamín A 999.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata podusíme a když jsou měkká, prolisujeme je.

  • 2

    Vejce, prolisovaná rajčata , mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.

  • 3

    Poté vezmeme malou formu na puding anebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.

  • 4

    Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.

Komentáře k receptu