Sedlina z hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 86.9 mg
  • Vláknina 1494.5 mg
  • Vitamín A 1494.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zbytek dušeného hrášku prolisujeme a rozředíme bůjonem tak, abychom měli hustou omáčku.

  • 2

    Prolisovaný hrášek, vejce, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.

  • 3

    Poté si vezmeme malou formu na puding nebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.

  • 4

    Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.

Komentáře k receptu