Vanilkové roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 94.1 mg
  • Vláknina 270.8 mg
  • Vitamín A 270.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky naklepeme, potřeme solí, pepřem a drceným česnekem. Z jedné strany je pomoučíme a rychle opečeme z obou stran na oleji.

  • 2

    Olej slijeme. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm krátce opečeme.

  • 3

    Nakonec zalijeme vývarem a necháme ještě jednou přejít prudkým varem.

Komentáře k receptu