Farfalle s Nivou a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 350 g Mrkev kořen
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 209 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 244.7 mg
  • Vláknina 13120.2 mg
  • Vitamín A 13120.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek spolu s očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví osmahneme na rozehřátém oleji. Přilijeme mléko a rozpustíme v něm sýr. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a vše krátce prohřejeme.

  • 3

    Sýrovou omáčku promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm upravíme na talíře.

Komentáře k receptu