Hovězí maso vařené s bramborami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 170 g Cibule
  • 500 g Hovězí libové
  • 500 g Brambory vařené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Salát okurkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 322.5 mg
  • Draslík 1209.8 mg
  • Vláknina 22179.6 mg
  • Vitamín A 22179.6 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vcelku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a čtvrtku cibule. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Vařené maso nakrájíme na menší plátky.

  • 2

    Vařené brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a plátky brambor s cibulí na něm usmažíme z obou stran. Přidáme plátky masa, posypeme solí, pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme na ohni, dokud vejce neztuhnou.

  • 3

    Pokrm naporcujeme na talíře a podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře k receptu