Vařená telecí kýta s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Telecí kýta
  • 100 g Vepřová kýta uzená
  • 50 g Citrony
  • 50 g Slanina vepřová
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 80 g Cibule
  • 100 g Okurky nakládané
  • 80 g Mrkev kořen
  • 1200 ml Voda pitná
  • 250 ml Víno bílé
  • 100 ml Ocet vinný
  • 200 ml Omáčka tatarská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 134.4 mg
  • Draslík 867.1 mg
  • Vláknina 11196.4 mg
  • Vitamín A 11196.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu lehce naklepeme, potřeme pikantní hořčicí a poklademe velmi tenkými plátky slaniny, kyselé okurky a uzeného masa. Zabalíme do rolády, omotáme provázkem nebo si vypomůžeme párátky. Roládu vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přilijeme víno, ocet, přidáme cibuli, sůl, pepř, nové koření, mrkev, celer, petržel a bobkový list. Vaříme hodinu. Roládu vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a uložíme do ledničky do druhého dne.

  • 2

    Roládu nakrájíme na plátky, ozdobíme plátky citronu a podáváme jako součást studeného bufetu. Tatarskou omáčku nebo ochucenou majonézu podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu