Telecí játra s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 80 g Hrozinky
  • 600 g Játra telecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Cukr krupice
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 25 g Oříšky piniové
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 30 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 518 mg
  • Draslík 1327.3 mg
  • Vláknina 8147 mg
  • Vitamín A 8147 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolečka cibule osmažíme na oleji dozlatova, přidáme otrhané lístky tymiánu, osolíme a přidáme špetku cukru. Slijeme přes síto a ochucený olej odložíme stranou.

  • 2

    Na nudličky nakrájená játra lehce posypeme moukou. Dvě lžíce másla a ochucený olej zahřejeme v pánvi a játra ze všech stran důkladně opečeme. Osolíme, opepříme, promícháme s octem a zalijeme vývarem. Přidáme cibuli a necháme povařit. Na závěr vsypeme okapané hrozinky, piniová jádra, nastrouhaný muškátový oříšek a ochutíme petrželkou.

Komentáře k receptu