Sabayon s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Víno bílé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 60 g Bazalka
  • 15 g Solamyl - bramborový škrob
  • 40 ml Víno portské
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 186.8 mg
  • Vláknina 4207.5 mg
  • Vitamín A 4207.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme 1 stroužek česneku a vytřeme rendlík. Pečlivě rozmícháme žloutky, bílé víno, citronovou šťávu a škrob (Solamyl). Portské víno smícháme s rajským protlakem a přidáme k vínu. Ve vodní lázni ušleháme krém.

  • 2

    Omáčku ochutíme solí a pepřem a na závěr přimícháme bazalku.

Komentáře k receptu