Sabayon s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Solamyl - bramborový škrob
  • 25 g Citronová šťáva
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 30 g Estragon
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 ml Víno bílé
  • 40 ml Víno rýžové čínské
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 447.3 mg
  • Vláknina 3535 mg
  • Vitamín A 3535 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky dobře rozmícháme s rýžovým vínem, citronovou šťávou a škrobem (Solamyl) a po troškách za stálého míchání přiléváme bílé víno. Ve vodní lázni ze směsi ušleháme krém. Omáčku ochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme bylinky.

Komentáře k receptu