Jehněčí kýta na dijonské hořčici

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 80 g Margarín
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 428.1 mg
  • Vláknina 308.4 mg
  • Vitamín A 308.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté maso osolíme, přidáme tuk, podlejeme vodou a dáme do předehřáté trouby. Průběžně podléváme.

  • 2

    Po hodině maso obrátíme a další hodinu přeléváme šťávou. Podle potřeby podlijeme teplou vodou.

  • 3

    Vyjmeme maso, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a mírně osmahneme, zalijeme trochou teplé vody a povaříme.

  • 4

    Přecedíme šťávu, osolíme a zjemníme máslem.

  • 5

    Ke konci pečení přidáme rozmarýn a maso potřeme dijonskou hořčicí.

Komentáře k receptu