Jehněčí kýta na grilu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 182 mg
- Draslík 795.5 mg
- Vláknina 2088.3 mg
- Vitamín A 2088.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu. 
- 
                                2Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů. 
- 
                                3Necháme 30 minut odpočinout. 
- 
                                4Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra. 
- 
                                5Po obou stranách vetřeme do kýty pesto. 
- 
                                6Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru. 
- 
                                7Převážeme provázkem. 
- 
                                8Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem. 
- 
                                9Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny. 
- 
                                10Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou. 
- 
                                11Odstraníme papír a maso nařežeme. 
- 
                                12Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso. 
- 
                                13Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        