Jehněčí kýta na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Pesto rajčatové
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Česnek
  • 2 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 182 mg
  • Draslík 795.5 mg
  • Vláknina 2088.3 mg
  • Vitamín A 2088.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu.

  • 2

    Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů.

  • 3

    Necháme 30 minut odpočinout.

  • 4

    Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra.

  • 5

    Po obou stranách vetřeme do kýty pesto.

  • 6

    Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru.

  • 7

    Převážeme provázkem.

  • 8

    Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem.

  • 9

    Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny.

  • 10

    Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou.

  • 11

    Odstraníme papír a maso nařežeme.

  • 12

    Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso.

  • 13

    Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou.

Komentáře k receptu