Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Strouhanka
  • 1200 g Jehněčí kýta
  • 30 g Ančovička - filety
  • 60 g Pancetta
  • 50 g Oříšky piniové
  • 40 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Olivy zelené
  • 800 ml Víno červené
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 5835 mg
  • Draslík 1749.2 mg
  • Vláknina 15091.3 mg
  • Vitamín A 15091.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme nádivku. Do jehněčí kýty vyřízneme kapsu, kterou napěchujeme nádivkou.

  • 2

    Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky, nasypeme po obvodu pekáče, maso pomažeme olejem, osolíme, opepříme, vložíme doprostřed pekáče, přidáme bobkové listy, snítky rozmarýnu, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu a půl. Průběžně podléváme červeným vínem.

  • 3

    Upečené maso necháme mimo troubu ještě asi 15 minut dojít, poté ho nakrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme bramborami, ze kterých jsme odstranili bobkové listy a rozmarýn.

Komentáře k receptu