Zapečené těstoviny s masem a lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Olivy černé
  • 180 g Těstoviny Linguine
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 905.6 mg
  • Vláknina 13213.8 mg
  • Vitamín A 13213.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme dortovou formu, vymažeme ji olejem a dno vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Na pánev vlijeme polovinu oleje a opečeme na něm plátky lilku, až zezlátnou. Odkládáme je na ubrousky, abychom lilky zbavili oleje. Poté plátky vyložíme dno a stěny dortové formy tak, aby se plátky překrývaly. Část lilku si odložíme.

  • 3

    Na druhé polovině oleje v hlubším rendlíku restujeme maso s nakrájenou cibulí a drobně posekaným česnekem. Dbáme, aby maso nezůstalo v hrudkách. Když je maso opečené, přidáme rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, Worcester, posekanou petrželovou nať, opepříme, osolíme a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vsypeme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, drobně pokrájenou papriku, kterou jsme zbavili semen a vaříme dalších deset minut.

  • 4

    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, přecedíme a vsypeme do mísy. K těstovinám přidáme masovou směs a strouhaný sýr. Řádně promícháme a přendáme do dortové formy, pořádně stlačíme, poklademe odloženými plátky lilku a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C.

  • 5

    Upečené těstoviny necháme asi pět minut odstát, poté odstraníme z dortové formy kruh, směs překlopíme na větší talíř, odstraníme pečící papír a hned podáváme.

Komentáře k receptu