Řezy s mandlemi a marcipánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 400 g Těsto filo
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kokos sušený
  • 80 g Marcipánová hmota surová
  • 500 g Mandle
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 517.1 mg
  • Vláknina 19557 mg
  • Vitamín A 19557 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 16.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K přípravě řezů s marcipánem použijeme plátky těsta Filo. Drobně nakrájené oloupané mandle smícháme v míse s cukrem, citronovou šťávou a skořicovým cukrem a ke směsi přimícháme na kostky pokrájený marcipán.

  • 2

    V hrnečku si rozpustíme máslo. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta Filo. Postupně na sebe navrstvíme 10 plátů těsta, každý plát vždy potřeme máslem.

  • 3

    Mandle s marcipánem rozdělíme na dvě části. Na potřený plát máslem rozložíme první vrstvu směsi, na kterou poklademe 5 plátů těsta potřených máslem. Navrstvíme druhou část mandlové směsi a zakryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřený máslem. Pláty těsta na sebe rukou přitiskneme, rádýlkem nakrájíme řezy na kosodélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.

  • 4

    Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme, abychom neměli hrudky. V míse smícháme vodu s citronovou šťávou, rumem a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.

  • 5

    Citronovo-rumovou polevu namažeme na vychladlý moučník, posypeme strouhaným kokosem a necháme ztuhnout, pak nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu