Mandlový dip se sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Olej olivový
  • 50 g Olivy černé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Bazalka
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 148.6 mg
  • Vláknina 3579 mg
  • Vitamín A 3579 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle opražíme na suché pánví do zlatožluta, necháme je vychladnout a poté je nasekáme. Rajčata necháme okapat a rovněž nasekáme na středně jemné kousky. Mandle a rajčata smícháme s rajskou šťávou nebo vývarem.

  • 2

    Olivy nasekáme nahrubo. Spolu s olejem, citronovou šťávou a česnekem je přidáme k mandlím s rajčaty. Bazalku omyjeme a osušíme. Otrháme lístky a nasekáme.

  • 3

    Přidáme do dipu, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu