Smažená červená řepa s oříškovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 15 g Med včelí
  • 60 g Ořechy lískové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Červená řepa
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 250 g Ovesné vločky
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 54.6 mg
  • Draslík 413.9 mg
  • Vláknina 9519 mg
  • Vitamín A 9519 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dip opražíme na suché pánvi lískové ořechy, které nahrubo nasekáme. Smícháme s jogurtem. Dip dochutíme solí, pepřem, pomerančovou kůrou, citronovou šťávou a medem.

  • 2

    Uvařenou řepu nakrájíme na silné plátky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a trochou vody. Plátky zeleniny namočíme ve vejci a potom obalíme vločkami.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Obalené plátky červené řepy osmažíme po obou stranách dozlatova. Odložíme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku.

Komentáře k receptu