Vepřové kotlety se zeleninou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Vepřové kotlety
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Karotka
  • 2 ks Kedlubna
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1966.9 mg
  • Vláknina 16528.2 mg
  • Vitamín A 16528.2 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 265.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. Kotlety trochu naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu osmažíme. Přidáme plátky kotlet a opečeme z obou stran. Ke kotletám nasypeme nudličky zeleniny, okořeníme kmínem, osolíme a opepříme, dusíme asi 10 minut, podle potřeby podléváme. Jakmile jsou kotlety měkké, vyndáme je. Nakonec k zelenině přidáme brambory a podusíme ještě 5 až 8 minut.

  • 3

    Maso rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou s bramborami.

Komentáře k receptu