Vepřové kotlety se zeleninou I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 97677 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 2122.4 mg
  • Vláknina 22057.5 mg
  • Vitamín A 22057.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 353.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, naklepeme, na okrajích a u kosti nařízneme, osolíme.

  • 2

    Očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a opečeme na ni připravené kotlety.

  • 3

    Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nebo zelí nakrájíme na nudličky.

  • 4

    Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ni polovinu zeleniny, osolíme, opepříme, položíme na ni kotlety, přikryjeme je druhou částí zeleniny, zakapeme máslem, zalijeme troškou vývaru a pokrm dusíme přikrytý do měkka.

  • 5

    Jako přílohu podáváme opečené brambory.

Komentáře k receptu