Mořské plody s rajčaty a ořechy
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
 - 200 g Rajčata
 - 800 g Mořské plody mix
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 20 ks Olivy černé
 - 10 ks Olivy zelené
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 5 polévková lžíce Grappa
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 932 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 5265 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 244.9 mg
 - Vláknina 38272.4 mg
 - Vitamín A 38272.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Směs mořských plodů rozmrazíme, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a dáme je do mísy. Posypeme je směsí pěti koření, prolisovaným česnekem, solí a necháme 10 minut odležet.
 - 
                                2
Omytou pažitku a petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme na misku.
 - 
                                3
Lístky omytého rozmarýnu a tymiánu drobně pokrájíme, smícháme je v misce s citronovou šťávou a kapary. K bylinkám přimícháme vlašské ořechy, černé a zelené olivy (bez pecek), které jsme pokrájeli na tenká kolečka, nakládaná sušená rajčata v oleji, pokrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme mořské plody. Po 4-5 minutách je vyjmeme z oleje a dáme na něj bylinkovou směs s olivami a ořechy. Mícháme a smažíme asi 4-5 minut. Pak k bylinkám přidáme mořské plody, promícháme a prohříváme přibližně 2 minuty. Směs mořských plodů nakonec ochutíme grappou, rozdělíme porce na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a petrželovou natí a servírujeme.
 - 
                                5