Křupavé brambory s mrkví a bylinkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 183 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1096.5 mg
- Vláknina 19066.5 mg
- Vitamín A 19066.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme je na vymazaný plech, osolíme, pokryjeme vločkami pomazánkového másla. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. 
- 
                                2Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky a spolu s bobkovým listem vmícháme do brambor. Pečeme dalších 25 minut a během pečení občas zamícháme. 
- 
                                3Nasekané bylinky a prolisovaný česnek smícháme s olivovým olejem. Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby, promícháme s ochuceným olejem. 
- 
                                4Podáváme ihned jako přílohu k minutkám. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        