Smažený celer v ovesném županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ovesné vločky
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Celer bulvový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1101.8 mg
  • Vláknina 21702.2 mg
  • Vitamín A 21702.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí osolené vodě celer blanšírujeme 5 minut. Potom celer vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce. Ovesné vločky smícháme s bylinkami a dáme na talíř. Na druhý talíř nasypeme mouku.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej. Celerové řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a bylinkových vločkách. Na rozpáleném oleji celer smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu