Celer smažený v sýrovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Celer bulvový
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 174.2 mg
  • Draslík 298.9 mg
  • Vláknina 4460 mg
  • Vitamín A 4460 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po vychladnutí jej nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na stejné plátky nakrájíme sýr a s plátky celeru jej spíchneme párátkem. Osolíme a namáčíme do těstíčka z vajec, mouky a mléka. Smažíme v horkém oleji.

Komentáře k receptu