Salát César se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Anglická slanina
  • 60 g Hořčice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Med včelí
  • 80 g Olej olivový
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 150 g Salát římský
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Veka
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 382.4 mg
  • Vláknina 3130 mg
  • Vitamín A 3130 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat, nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Veku a slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku, nakrájíme na kolečka. Oloupaným stroužkem česneku vytřeme salátovou mísu.

  • 3

    Slaninu mírně rozškvaříme v pánvi. Přidáme máslo a dozlatova opečeme kostky chleba. Vyjmeme a v uvolněné pánvi podusíme šalotku.

  • 4

    Na zálivku rozmícháme olej, hořčici a med. Přimícháme trochu smetany a bylinky. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Salát upravíme do mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme slaninou, kostkami veky a šalotkou. Přidáme na hoblinky nakrájený parmezán.

Komentáře k receptu