Tvarohový dort s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 40 g Marcipánová hmota surová
  • 20 g Želatina bílá plátky
  • 90 g Cukr krupice
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 g Sůl
  • 750 g Višně
  • 20 g Želé dortové
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 12 ks Třešně
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1209 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 361.6 mg
  • Draslík 1001.3 mg
  • Vláknina 11348 mg
  • Vitamín A 11348 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 924.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V robotu rozšleháme žloutky a přidáme rozdrobený marcipán. Šleháme dohladka. Přimícháme 15 g cukru a 2 lžíce vody. Navrch prosijeme mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přišleháme 25 g cukru. Sníh vmícháme do těsta.

  • 2

    Upečeme 4 korpusy o průměru 20 cm při 180 °C . Pečeme po 15 minutách. Dáme okapat višně a šťávu zachytíme. Rozmícháme dortové želé s 30 g cukru a 250 ml višňové šťávy. Přimícháme višně a želé nenecháme ztuhnout.

  • 3

    Tvaroh utřeme s vanilkovou dření, rozpuštěnou želatinou a zbývajícím cukrem. Ušleháme 250 ml smetany a vmícháme ji do tvarohu.

  • 4

    Na dortový podnos dáme jeden dortový plát. Naplníme polovinou želé s višněmi a přiložíme druhý dortový plát. Ten naplníme polovinou tvarohového krému. Přiložíme třetí plát a naplníme ho zbývajícím želé s višněmi. Přiložíme poslední dortový plát.

  • 5

    Navrch a z boku nastříkáme zbývající tvarohový krém. Chladíme 3 hodiny. Ozdobíme mandlemi a koktejlovými třešněmi.

Komentáře k receptu