Kuře pečené po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 239.3 mg
  • Draslík 761.7 mg
  • Vláknina 2592 mg
  • Vitamín A 2592 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme a opečeme na tuku dorůžova. Dáme do mísy a přikryjeme.

  • 2

    V tuku z kuřete mírně osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Přisypeme papriku a přidáme nakrájenou zelenou papriku a rajčata. Vše promícháme, chvíli podusíme a potom vložíme porce kuřete a dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu