Italské rizoto s prosciuttem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 g Prosciutto sušené
  • 300 g Rýže Arborio
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 42.5 mg
  • Vláknina 6661.5 mg
  • Vitamín A 6661.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí vývar necháme zvolna vařit. Ve dvou lžících horkého vývaru rozpustíme šafrán. V jiném hrnci na másle a oleji osmažíme cibulku a na proužky nakrájené prosciutto. Přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Zalijeme třetinou vývaru a zamícháme. Přiklopíme pokličkou a kontrolujeme, zda se vývar vsákl. Po vsáknutí vývaru průběžně doléváme další vývar a mícháme. Rýže by měla být hotová asi za 25 minut.

  • 2

    Po 10 minutách přidáme šafrán a po 20 minutách vypneme. Je-li rýže měkká, vmícháme pepř a nastrouhaný sýr. Při podávání ještě posypeme sýrem.

Komentáře k receptu