Mexické kuře s chilli a kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 38 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 197.1 mg
- Draslík 723.1 mg
- Vláknina 3276.7 mg
- Vitamín A 3276.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm při středním ohni kuřecí spodní stehna ze všech stran dozlatova. Stehna pak vyjmeme naběračkou s otvory, odložíme na talíř a udržujeme teplá.
-
2
Na šťávě, která zůstala na pánvi, opékáme 3-4 minuty za stálého míchání cibuli, vmícháme chilli koření a koriandr a krátce je osmahneme. Dáváme pozor, aby se koření nepřipálilo. Přidáme rajčata z konzervy i s nálevem a rajčatový protlak a vše ještě chvíli při středním ohni mícháme.
-
3
Do rajčatové omáčky J vložíme kuřecí stehna, zmírníme oheň a maso mírně dusíme zhruba 20 minut. Musí být křehké a důkladně uvařené. Nakonec do pokrmu vmícháme kukuřici a 3-4 minuty ji podusíme v omáčce. Hotovou rajčatovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Mexické kuře podáváme s rýží a míchaným paprikovým salátem. Ten připravíme z paprik různých barev nakrájených na nudličky, pokapaných lžičkou olivového oleje a lžičkou citronové šťávy nebo vinného octa.