Mexické kuře z páry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Kuře
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.333333 šálek Citronová šťáva
  • 1 šálek Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 955 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 993.2 mg
  • Vláknina 1523.9 mg
  • Vitamín A 1523.9 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Kuře rozporcujeme na 8 dílů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.

  • 3

    Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.

  • 4

    Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.

Komentáře k receptu