Mexické kuře s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Oregano čerstvé
  • 80 ml Olej olivový
  • 80 ml Sirup javorový
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Paprika červená
  • 4 ks Tortilla
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 840 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 1099.2 mg
  • Vláknina 32415 mg
  • Vitamín A 32415 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olej, čerstvé nasekané oregano a chilli papričku, javorový sirup, ocet, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které dokonale promícháme s marinádou, zakryjeme a necháme v lednici 3 hodiny uležet.

  • 2

    Marinované maso opékáme na rozpálené pánvi ze všech stran až je dokonale propečené. Mezitím na jiné pánvi vytřené máslem osmahneme na plátky nakrájenou červenou papriku a přidáme ji k opečenému masu. Směsí naplníme tortilly a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu