Jablkový koláč s calvadosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 370 g Jablka
  • 200 g Listové těsto
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 50 g Marcipánová hmota surová
  • 100 ml Calvados
  • 3 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 4 polévková lžíce Marmeláda citronová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 112.9 mg
  • Draslík 132.3 mg
  • Vláknina 3703.5 mg
  • Vitamín A 3703.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dvě menší vymazané koláčové formy tak, aby přečnívalo přes okraj. Marcipánovou hmotu rozdrobíme, utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto, na ně naneseme marcipánovou hmotu, přečnívající okraje přeložíme na náplň a potřeme mlékem.

  • 4

    Pečeme asi 30minut.

  • 5

    Horký koláč potřeme směsí citronové marmelády smíchané s oříškovými lupínky, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu